Alena Ivanova, Jan Tuček (edd.), Cesty k národnímu obrození: Běloruský a český model: Praha 2006, Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy, 416 s. - Šima, Karel; Sýkorová, Kateřina (Dějiny – teorie – kritika, 2007)
Review.