Martin Nodl, Dějepisectví mezi vědou a politikou. Úvahy o historiografi i 19. a 20. století: Brno 2007, Centrum pro studium demokracie a kultury, 264 s. - Středová, Veronika (Dějiny – teorie – kritika, 2007)
Review.